top of page

SPINACH - RAU BÓ XÔI

Spinach is a superhero in your kitchen preventing you from sickness, fortifying you with iron, and boosting your beauty regime.

Asthma prevention

If you want to lower the risk for developing asthma, have spinach daily. It's a rich source of beta-carotene which is an important nutrient for asthma.

Cancer prevention

Green vegetables, especially spinach, contains chlorophyll which is believed to stop carcinogenic factors, which are generated when grilling foods at high temperatures like when you BBQ.

Lowering blood pressure

Because spinach is high in potassium, it is a recommended for high blood pressure patients to cancel the impact of sodium in their bodies.

Bone health

If you lack vitamin K in your daily diet, there is a higher risk for bone fractures. A good dose of vitamin K plays an important role for bone health due to its ability to improve calcium absorption and reduces urinary excretion of calcium. And one of the easiest ways to get vitamin K is with spinach.

Healthy skin and hair

Spinach not only provides you with vitamin K but also vitamin A, which is a great moisturizer for your hair thanks to its sebum production. Spinach also has a small amount of vitamin C and collagen, which brings strength and shine to skin and hair.

How to put spinach into your diet:

● Spinach can be eaten raw but better blanched in hot water

● Spinach is great in soup recipes

● Make a smoothie with spinach


Rau bó xôi là siêu anh hùng xanh trong căn bếp của bạn, giúp bạn trong việc ngăn chặn bệnh tật, bổ sung chất sắt và bảo vệ sắc đẹp của mình.

Ngăn chặn bệnh hen suyễn

Nếu bạn muốn giảm nguy cơ phát triển bệnh hen suyễn, hãy ăn rau bó xôi hàng ngày. Rau bó xôi là nguồn cung cấp dồi dào beta-carotene - chất thiết yếu giúp chúng ta tránh xa bệnh hen suyễn.

Chống lại bệnh ung thư

Những rau quả xanh, đặc biệt là rau bó xôi chứa chất diệp lục có thể ngăn cản các tác nhân gây ung thư - được sinh ra khi nướng thức ăn ở nhiệt độ cao như BBQ.

Hạ huyết áp

Vì rau bó xôi chứa đựng nhiều kali nên nó được khuyên dùng cho những bệnh nhân cao huyết áp nhằm loại trừ những ảnh hưởng từ natri đến cơ thể họ.

Chắc xương

Nếu bạn đang bị thiếu vitamin K trong bữa ăn hằng ngày, đó sẽ là nguyên nhân dẫn đến nguy cơ bị gãy xương cao. Một lượng thích hợp vitamin K đóng vai trò quan trọng trong việc làm chắc xương nhờ vào khả năng cải thiện sự hấp thu và giảm đi sự bài tiết của canxi. Con đường dễ dàng nhất để có được vitamin K chính là ăn rau bó xôi.

Da và tóc khoẻ mạnh

Rau bó xôi không chỉ cung cấp vitamin K mà còn có vitamin A - một loại chất dưỡng ẩm tuyệt vời cho tóc của bạn nhờ vào chất nhờn. Ngoài ra, lượng nhỏ vitamin C và collagen trong rau bó xôi có thể mang đến kết cấu tốt cho da và tóc của bạn.

Làm thế nào để kết hợp rau bó xôi trong bữa ăn hàng ngày:

● Rau bó xôi có thể ăn sống, nhưng tốt nhất nên luộc trong nước sôi

● Rau bó xôi trong các món canh/súp của Việt Nam

● Sinh tố với rau bó xôi

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page