top of page

GINGER - GỪNG

When I was a kid, I thought of ginger like chilly - spicy and hot. As I got older, I learned that ginger had other uses as a medicine dating back to our ancestors. And now I'll share with you some of ginger's benefits that I know.

Digestive issues

Ginger contains phenolic compounds which can relieve gastrointestinal irritation, stimulate saliva, bile production and suppress gastric contractions and movement of food and fluids through the GI tract.

Nausea

Ginger is the best remedy for cancer patients and pregnant women suffering from nausea and vomiting as a result of cancer treatments and morning sickness.

Pain reduction

Another advantage of ginger is that it help reduce pain. For women, the symptoms of dysmenorrhea (severe pain at menstrual time) is reduced when women take ginger. Moreover, ginger can ease muscle pain that people have after playing sports. It will have effective results with daily use.

Inflammation

For centuries, ginger has been used in the treatment or reduction of inflammation. For example, scientists discovered that ginger supplements can diminish inflammation markers found in the colon within a month. Consequently, the risk of colon cancer is likely to decrease. There are also studies about ginger’s ability to treat inflammation associated with osteoarthritis.

How to put ginger into your diet:

●      Ginger can be paired with seafood, pork, oranges, melon, apples and pumpkin.

●      Steep peeled ginger in boiling water to make ginger tea

●      Put some sliced ginger into your porridge

●      Or just simply swallow sweet dried ginger


Khi còn nhỏ, tôi cứ nghĩ “gừng chắc cũng như ớt thôi, cay và nóng”. Khi lớn lên rồi, tôi biết được gừng có công dụng khác như một vị thuốc mà tổ tiên chúng ta đã dùng. Và hôm nay, tôi sẽ chia sẻ với các bạn một số lợi ích của gừng mà tôi biết.

Vấn đề tiêu hoá

Gừng chứa hợp chất phenolic giúp giải phóng chất kích thích đường tiêu hoá, tuyến nước bọt, sản sinh mật và ức chế sự co bóp của dạ dày cùng với sự chuyển động của thức ăn và chất lỏng ở đường tiêu hoá.

Nôn mửa

Gừng là sự lựa chọn tốt nhất cho bệnh nhân ung thư và phụ nữ mang thai mắc chứng nôn ói trong thời gian điều trị ung thư hoặc do tình trạng ốm nghén.

Giảm đau

Một lợi ích khác của gừng là giúp giảm đau. Đối với phụ nữ, đau bụng khi đến kì kinh nguyệt được giảm bớt khi họ dùng ít gừng trong những ngày này. Hơn nữa, gừng có thể giảm đau cơ bắp sau khi chơi thể thao. Nó sẽ có tác dụng hiệu quả hơn khi được dùng hằng ngày.

Chứng viêm

Trong nhiều thế kỉ qua, gừng được dùng trong điều trị và giảm viêm. Ví dụ, các nhà khoa học đã kiểm chứng rằng các thành phần bổ sung gừng trong một tháng có thể giảm các dấu hiệu viêm đại tràng. Nhờ đó, nguy cơ ung thư đại tràng có khả năng giảm đi. Ngoài ra, còn có một số nghiên cứu về khả năng của gừng trong việc chữa trị viêm, đặc biệt là viêm xương khớp.

Cách dùng gừng trong bữa ăn hằng ngày:

●     Gừng có thể đi chung với hải sản, thịt heo, cam, dưa gang, táo và bí đỏ.

●     Ngâm gừng lát đã gọt vỏ vào nước đang sôi để làm trà gừng

●     Bỏ vài lát gừng khi ăn cháo

●     Hay đơn giản nhất là ăn mứt gừng0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page